Over Elisa Hulp bij Borstkanker

Over Elisa

Welkom op mijn website ‘Hulp bij Borstkanker’. Mijn naam is Elisa en als borstkankercoach help ik vrouwen, naast hun reguliere traject de oorzaak van ziek worden te begrijpen, het lichaam in topgezondheid te brengen en zo herhaling te minimalisren.

De Weg naar Mijn Roeping
Mijn verhaal begint met mijn studie Hotelmanagement, waarna ik jarenlang in de horeca werkte. Als levensgenieter probeerde ik talloze diëten om af te vallen, maar niets leek te werken en ik miste lekker, bourgondisch eten.

Mijn Toewijding aan Kennis
Daarom besloot ik me te verdiepen in voeding en het menselijk lichaam. Deze passie groeide uit tot mijn roeping. Ik onderging omscholing tot Voedingsdeskundige en volgde diverse opleidingen, waaronder: Diëtiek, Holistisch Therapeut, Herbalisme, Mindfulnesscoaching, Bedrijfscoaching, Burn-outcoaching, Massagetherapeut en Casemanager Verzuim. Ik hielp ruim 3500 mensen waaronder (top)sporters met het behalen van een gezond gewicht, een gezonde leefstijl en ik hielp velen met het oplossen van o.a. huidproblematiek, darmproblemen en slaapproblemen.

De Onverwachte Confrontatie
Mijn leven draaide om gezond eten en leven, maar op mijn 34e kreeg ik toch de diagnose borstkanker. Mijn wereld stortte in. Ik vroeg me af of mijn vroegere levensstijl in de horeca, het gebruik van de anticonceptiepil of welke andere factoren dan ook de schuldige waren.

 

De Ontdekking van De Diepere Oorzaak
Na jaren van diepgaand onderzoek en gesprekken met vele experts ontdekte ik dat de oorzaak dieper lag dan alleen voeding en levensstijl. Het zat ook in de impact van emoties en trauma op mijn lichaam. Het begrijpen van deze complexe verbinding tussen mind en lichaam bracht me op het pad van echte genezing. Mijn visie is: Als kanker de kans heeft gekregen zich te ontwikkelen is alleen de tumor weghalen niet de daadwerkelijke oplossing. Ook de oorzaak waardoor dit kon gebeuren in het lichaam moet opgespoord en opgelost worden.

De Balans Tussen Lichaam en Geest
Echte gezondheid gaat niet alleen over wat we eten en hoe we leven, maar ook over hoe we onze mindset en emoties beheren. Mijn persoonlijke reis van levensgenieter naar voedingsdeskundige en mijn confrontatie met kanker hebben me dieper doen inzien dat balans tussen lichaam en geest essentieel is voor welzijn. Het is een reis van zelfontdekking en herstel die me heeft geleerd dat echte gezondheid een samenspel is tussen wat we eten, hoe we leven en wat er in onze gedachten en emoties omgaat.

Een Nieuwe Roeping
Een nieuwe roeping vanuit al mijn kennis en ervaring ontstond en maakt dat ik ‘borstkankercoach’ ben geworden. Meer inzicht in hoe ons lijf nu precies werkt en hoe voeding, leefstijl en mindset cruciaal zijn op basis van wetenschap, is waar ik alle vrouwen met borstkanker mee wil helpen.

Weetjes over mij:

  • Het liefst ben ik in de natuur om te wandelen en mijn altijd op volle toeren draaiende hoofd even tot rust te brengen.
  • Ik heb 2 hondjes ‘Pip en Beer’ die voor de helft bij mij wonen en de andere helft bij hun andere baasje. Ik noem het gekscherend co-ouderschap.
  • Ik loop graag op blote voeten, zing en neurie onbewust de hele dag door.
  • Hoewel de winter heel gezellig kan zijn heb ik liever altijd zomer en leef ik zoveel mogelijk buiten.
  • Waar ik echt gelukkig van word is samen zijn met lieve mensen, dansen en lekker eten.
  • Verder verzamel ik edelstenen, ben ik altijd m’n sleutels kwijt, een tikkie kleurenblind en ben ik kampioen lopen op naaldhakken.

 

error: Content is protected !!