10 Bewezen Voedingsmiddelen tegen Borstkanker

10 Bewezen Voedingsmiddelen tegen Borstkanker

Naast reguliere medische behandelingen is er steeds meer bewijs dat een gezond dieet kan bijdragen aan de preventie van borstkanker. Hier zijn 10 bewezen voedingsmiddelen die specifiek kunnen helpen het risico op borstkanker te verminderen:

1. Vette Vis

Vette vissoorten zoals zalm, makreel en sardines zijn rijk aan omega-3-vetzuren, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben en het risico op borstkanker kunnen verminderen.

2. Groene Thee

Groene thee bevat catechines, antioxidanten die kankercellen kunnen remmen en de groei van tumoren kunnen belemmeren, waaronder borstkanker.

3. Kurkuma

Kurkuma bevat curcumine, een krachtige antioxidant en ontstekingsremmer. Het kan de groei van kankercellen in de borst vertragen. Het combineren van kurkuma met zwarte peper kan de opname van curcumine verhogen en het beschermende effect tegen borstkanker vergroten.

4. Broccoli

Broccoli bevat sulforafaan, een verbinding die de groei van borstkankercellen kan remmen en helpt bij het verwijderen van oestrogeen, wat bijdraagt aan sommige vormen van borstkanker.

5. Tomaten

Tomaten bevatten lycopeen, een antioxidant die het risico op borstkanker kan verminderen, vooral bij postmenopauzale vrouwen.

6. Knoflook

Knoflook bevat allicine, een verbinding die het lichaam beschermt tegen de ontwikkeling van borstkanker en de verspreiding van kankercellen vertraagt.

7. Walnoten

Walnoten zijn rijk aan antioxidanten en gezonde vetten, en ze kunnen het risico op borstkanker verminderen door ontstekingen te verminderen.

8. Granaatappels

Granaatappels bevatten polyfenolen die de groei van borstkankercellen kunnen vertragen en het risico op borstkanker verminderen.

9. Reishi Paddestoelen

Reishi paddestoelen bevatten bioactieve verbindingen die het immuunsysteem kunnen stimuleren en de groei van kankercellen kunnen afremmen, inclusief borstkanker.

10. Gember

Gember is een krachtige ontstekingsremmer en bevat antioxidanten die kunnen bijdragen aan de bescherming tegen borstkanker.

 

Delen

Meer blogs

error: Content is protected !!